Warsztaty kulinarne w klasie 3c
19 grudnia klasa 3c wzieła udział w warsztatach kulinarnych poświęconych przygotowywaniu tradycyjnych potraw wigilijnych. Zajęcia odbyły się w pracowni Tytka na Radogoszczu. Pod okiem prowadzącej warsztaty, pani Małgosi uczniowie mieli okazję poznać przepisy na kilka tradycyjnych dań wigilijnych. Na początek przygotowaliśmy barszcz czerwony z Pasztecikami Pani Małgosia- dietetyk opowiedziała o znaczeniu buraków w polskiej kuchni oraz pokazała, jak sprawnie lepić paszteciki z farszem grzybowym. Następnie wspólnie przygotowaliśmy jabłka pod piernikową pierzynką. Atmosfera podczas warsztatów była wyjątkowa. Uczniowie nie tylko nauczylisię nowych umiejętności, ale także świetnie się bawili, współpracując w grupach. Pod koniec zajęć wszystkie przygotowane potrawy zostały wspólnie degustowane, co wprowadziło nas w prawdziwie świąteczny nastrój.