Stołówka
Płatność za obiady.
Płatności za obiady w październiku w kwocie 140 zł ( 20 obiadów po 7 zł-to są dni lekcyjne z odliczeniem 13, 14 i 24 października) dokonują Państwo w dniach 1-7 października 2025r.Uczeń, którego rodzic nie dokona wpłaty nie będzie mógł od 9.10.25r. jeść obiadu-konieczna jest terminowość wpłat. Za uczniów, którzy znają planowany dzień nieobecności można odliczyć kwotę 7 zł za obiad-proszę w tytule przelewu dopisać „nb i data”. Klasy, które mogą obniżyć wpłatę to:
- 4a 4b 4c 5c -1 dzień(z września)
- 5a - 2 dni(wrzesień)+2dni (październik)
- 5b-2 dni(wrzesień)+1 dzień(październik)
- Ic, IIIc - 1 dzień(wycieczka)
- uczestnicy wycieczki "Pieniny-Niedzica"-5 dni
- 8.10.25r.(ślubowanie) klasy 1a,1b,1c
Bardzo proszę o dopisanie poprawnej klasy w tytule przelewu - ułatwia to pracę osobie księgującej wpłaty.
Jeśli uczeń zapisuje się na obiady od października, to proszę o wiadomość do mnie i wpłatę do 3.10.25r. na konto.
- Koszt jednego obiadu - 7 zł. Numer konta do wpłat podany jest zawsze na stronie internetowej szkoły w zakładce "O szkole -stołówka".Przy dokonywaniu wpłaty na konto szkoły należy koniecznie podać imię i nazwisko ucznia, klasę i miesiąc, za który jest dokonywana opłata.Informacje o terminach i kwotach wpłat na każdy miesiąc będą się pojawiały w ogłoszeniu w Librusie oraz w zakładce "stołówka" na szkolnej stronie internetowej w pierwszych dniach danego miesiąca. Bardzo ważne jest terminowe dokonywanie wpłat.
- W przypadku zaplanowanych wycieczek klasowych uniemożliwiających zjedzenie obiadu oraz planowej nieobecności ucznia (wyjazd, pobyt w szpitalu itp.) należy pomniejszyć wpłacaną kwotę o liczbę dni nieobecności dziecka.
- Indywidualne sytuacje związane z dłuższymi nieobecnościami uczniów, trudnymi sprawami losowymi i ewentualnymi wnioskami o odliczenie nadpłaconych kwot za obiady w sytuacji dłuższej nieobecności ucznia należy zgłaszać na następujący adres emailowy: dospial@toya.net.pl. Wówczas po dokonaniu uzgodnienia z pracownikiem kuchni będzie możliwe odliczenie nadpłaconej kwoty w kolejnym miesiącu (należy do zaznaczyć w tytule wpłaty za obiad). Zaznaczamy, iż dotyczy to tylko dłuższych nieobecności uczniów.
- Prosimy, aby nie dokonywać wpłat za dany miesiąc wcześniej niż pierwszego dnia tego miesiąca ani po wyznaczonym terminie.
W związku z pytaniami uczniów i rodziców dotyczącymi możliwości przekazania innemu uczniowi obiadu w sytuacji czyjejś nieobecności, prosimy o przekazywanie takich informacji również na powyższy email lub telefonicznie - do sekretariatu szkoły (42 6576421, w.1). W stołówce pojawi się pojemnik z karteczkami symbolizującymi osoby nieobecne, które przekazują swój obiad na rzecz innej osoby. Wówczas dzieci chętne do skorzystania z tego posiłku będą mogły pobrać taką karteczkę i skorzystać z posiłku.
Numer konta:
72 1240 1037 1111 0011 0912 7069
W tytule wpłaty należy podać imię i nazwisko ucznia oraz klasę i dopisać obiady - (nazwa miesiąca, np. październik).
Jadłospis 20.10 - 23.10
Poniedziałek
- Pierogi z mięsem.
- Surówka colesław z białej kapusty. Mus owocowy.
- Sok 100%.Owoc lub warzywo sezonowe.
Alergeny:seler,gluten,jaja.
Wtorek
- Schab w sosie śmietanowo - koperkowym. Kasza jęczmienna.
- Buraki zasmażane z masłem.
- Sok 100%.Owoc lub warzywo sezonowe.
Alergeny:seler, gluten, jaja, mleko.
Środa
- Zupa biały barszcz z kiełbasą ,warzywami i grzankami.
- Naleśniki z serem oprószone z cukrem pudrem.
- Sok 100%.Owoc lub warzywo sezonowe.
Alergeny: seler,gluten,mleko,jaja.
Czwartek
- Gołąbki mięsno-ryżowe w białej kapuście.
- Purre ziemniaczane.
- Ogórek kiszony.
- Sok 100%.Owoc lub warzywo-sezonowe.
Alergeny: gluten, seler, mleko, jaja.
Piątek
Alergeny: gluten, seler, mleko, jaja.
Przyprawy: sól,pieprz,lubczyk,majeranek,bazylia,oregano,papryka słodka/ostra,czosnek.
Alergeny: seler,ryba,jaja,mleko,gluten,drożdże,soczewica,soja,gorczyca,nasiona sezamu.
