Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Stołówka

Płatność za obiady.

Płatności za obiady w grudniu w kwocie 105 zł ( 15 obiadów po 7 zł) dokonują Państwo w dniach 2-8 grudnia 2024r. Uczeń, którego rodzic nie dokona wpłaty nie będzie mógł od 10.12.2024r. jeść obiadu-konieczna jest terminowość wpłat. Za uczniów, którzy znają dzień nieobecności można odliczyć kwotę 7 zł za obiad-proszę w tytule przelewu dopisać „nb i data”. Klasy ,które na pewno obniżają wpłatę to: Ia - 1 dzień II b - 1 dzień 5a-1 dzień.


  1. Koszt jednego obiadu - 7 zł. Numer konta do wpłat podany jest zawsze na stronie internetowej szkoły w zakładce "O szkole -stołówka".Przy dokonywaniu wpłaty na konto szkoły należy koniecznie podać imię i nazwisko ucznia, klasę i miesiąc, za który jest dokonywana opłata.Informacje o terminach i kwotach wpłat na każdy miesiąc będą się pojawiały w ogłoszeniu w Librusie oraz w zakładce "stołówka" na szkolnej stronie internetowej w pierwszych dniach danego miesiąca. Bardzo ważne jest terminowe dokonywanie wpłat.
  2. W przypadku zaplanowanych wycieczek klasowych uniemożliwiających zjedzenie obiadu oraz planowej nieobecności ucznia (wyjazd, pobyt w szpitalu itp.) należy pomniejszyć wpłacaną kwotę o liczbę dni nieobecności dziecka.
  3. Indywidualne sytuacje związane z dłuższymi nieobecnościami uczniów, trudnymi sprawami losowymi i ewentualnymi wnioskami o odliczenie nadpłaconych kwot za obiady w sytuacji dłuższej nieobecności ucznia należy zgłaszać na następujący adres emailowy: dospial@toya.net.pl. Wówczas po dokonaniu uzgodnienia z pracownikiem kuchni będzie możliwe odliczenie nadpłaconej kwoty w kolejnym miesiącu (należy do zaznaczyć w tytule wpłaty za obiad). Zaznaczamy, iż dotyczy to tylko dłuższych nieobecności uczniów.
  4. Prosimy, aby nie dokonywać wpłat za dany miesiąc wcześniej niż pierwszego dnia tego miesiąca ani po wyznaczonym terminie.
W związku z pytaniami uczniów i rodziców dotyczącymi możliwości przekazania innemu uczniowi obiadu w sytuacji czyjejś nieobecności, prosimy o przekazywanie takich informacji również na powyższy email lub telefonicznie - do sekretariatu szkoły (42 6576421, w.1). W stołówce pojawi się pojemnik z karteczkami symbolizującymi osoby nieobecne, które przekazują swój obiad na rzecz innej osoby. Wówczas dzieci chętne do skorzystania z tego posiłku będą mogły pobrać taką karteczkę i skorzystać z posiłku.

Numer konta: 

72 1240 1037 1111 0011 0912 7069

W tytule wpłaty należy podać  imię i nazwisko ucznia oraz klasę i dopisać obiady - (nazwa miesiąca, np. październik).


Jadłospis od 16.12 do 20.12

Poniedziałek

  • Gulasz z łopatki w sosie cebulowo-warzywnym .
  • Kopytka.
  • Ogórek kiszony.
  • Sok 100%.Owoc lub warzywo sezonowe.

Wtorek

  • Stripsy panierowane i smażone z kurczaka.
  • Ryż z kurkumą.
  • Surówka z białej kapusty,papryki,ogórka zielonego.
  • Sok 100%.Owoc lub warzywo sezonowe.

Alergeny: gluten, seler, mleko.


Środa

  • Zupa pieczarkowa na maśle z grzankami.
  • Piernik świąteczny (skrócone lekcje).
  • Sok 100%.Owoc lub warzywo sezonowe.

Czwartek

  • Zupa krupnik na wywarze mięsnym z ziemniakami i natką pietruszki.
  • Kluski leniwe z masłem , cukrem i cynamonem.
  • Sok 100%. Owoc lub warzywo sezonowe

Alergeny: gluten, seler, mleko.


Piątek

  • Pierogi z kapustą i pieczarką.
  • Kapusta z grochem.
  • Sok 100%.Owoc lub warzywo sezonowe.

Przyprawy: sól,pieprz,lubczyk,majeranek,bazylia,oregano,papryka słodka/ostra,czosnek.                   

Alergeny: seler,ryba,jaja,mleko,gluten,drożdże,soczewica,soja,gorczyca,nasiona sezamu.