Stołówka
Płatność za obiady.
Informujemy, że ze względu na chorobę jednej z pracownic kuchni w grudniu będą wydawane tygodniowo trzy posiłki w postaci zupy i dodatku oraz dwa posiłki w postaci drugiego dania i dodatku. W związku z tym stawka za jeden obiad ulega zmniejszeniu do 6 zł. Płatności za obiady w maju w kwocie 90 zł (15 obiadów po 6 zł).
Szczegółowe informacje dotyczące obiadów w maju znajdują się w ogłoszeniu Librus.
Proszę pamiętać, aby odliczyć dni wycieczek klasowych, które odbywają się w maju i wiedzą Państwo, że dziecko nie będzie jadło obiadu.
Klasa 5a -odlicza 1 obiad-wyjście 28 maja.
- Koszt jednego obiadu - 6zł od grudnia . Numer konta do wpłat podany jest zawsze na stronie internetowej szkoły w zakładce "O szkole -stołówka".Przy dokonywaniu wpłaty na konto szkoły należy koniecznie podać imię i nazwisko ucznia, klasę i miesiąc, za który jest dokonywana opłata.Informacje o terminach i kwotach wpłat na każdy miesiąc będą się pojawiały w ogłoszeniu w Librusie oraz w zakładce "stołówka" na szkolnej stronie internetowej w pierwszych dniach danego miesiąca. Bardzo ważne jest terminowe dokonywanie wpłat.
- W przypadku zaplanowanych wycieczek klasowych uniemożliwiających zjedzenie obiadu oraz planowej nieobecności ucznia (wyjazd, pobyt w szpitalu itp.) należy pomniejszyć wpłacaną kwotę o liczbę dni nieobecności dziecka pomnożoną przez 6 zł.
- Indywidualne sytuacje związane z dłuższymi nieobecnościami uczniów, trudnymi sprawami losowymi i ewentualnymi wnioskami o odliczenie nadpłaconych kwot za obiady w sytuacji dłuższej nieobecności ucznia należy zgłaszać na następujący adres emailowy: dospial@toya.net.pl. Wówczas po dokonaniu uzgodnienia z pracownikiem kuchni będzie możliwe odliczenie nadpłaconej kwoty w kolejnym miesiącu (należy do zaznaczyć w tytule wpłaty za obiad). Zaznaczamy, iż dotyczy to tylko dłuższych nieobecności uczniów.
- Prosimy, aby nie dokonywać wpłat za dany miesiąc wcześniej niż pierwszego dnia tego miesiąca ani po wyznaczonym terminie.
Numer konta:
72 1240 1037 1111 0011 0912 7069
W tytule wpłaty należy podać imię i nazwisko ucznia oraz klasę i dopisać obiady - (nazwa miesiąca, np. październik).
Jadłospis od 06.05 do 10.05
Poniedziałek
- Zupa grochówka na maśle z ziemniakami.
- Bułka kajzerka.
- Sok 100%.Owoc lub warzywo sezonowe.
Alergeny:seler,gluten,mleko,jaja.
Wtorek
- Schab gotowany w sosie cebulowym.
- Kasza jęczmienna.
- Marchewka mini gotowana z masłem.
- Sok 100%.Owoc lub warzywo sezonowe.
Środa
- Zupa buraczkowa na wędzonce z ziemniakami.
- Krokiety z mięsem.
- Surówka z ogórka kiszonego, papryki i czerwonej cebuli.
- Sok 100%.Owoc lub warzywo sezonowe.
Alergeny: gluten, seler, mleko.
Czwartek
- Filet drobiowy w sosie słodko-kwaśnym.
- Ryż z kurkumą.
- Surówka z kapusty włoskiej,marchewki,świeżego ogórka i pora.
- Sok 100%.Owoc lub warzywo sezonowe.
Alergeny:gluten, seler, mleko, jaja.
Piątek
- Zupa pomidorowa na wywarze drobiowym z ryżem.
- Makaron kokarda z białym serem,cukrem i cynamonem.
- Sok 100%.Owoc lub warzywo sezonowe.
Alergeny:gluten, seler, mleko, jaja.
Przyprawy: sól,pieprz,lubczyk,majeranek,bazylia,oregano,papryka słodka/ostra,czosnek.
Alergeny: seler,ryba,jaja,mleko,gluten,drożdże,soczewica,soja,gorczyca,nasiona sezamu.