Stołówka
Płatność za obiady.
Płatności za obiady w lutym w kwocie 70 zł (10 obiadów po 7 zł) dokonują Państwo w dniach 2-12 lutego 2025r. Za uczniów, którzy znają dzień nieobecności można odliczyć kwotę 7 zł za obiad - proszę w tytule przelewu dopisać „nb i data”.
- Koszt jednego obiadu - 7 zł. Numer konta do wpłat podany jest zawsze na stronie internetowej szkoły w zakładce "O szkole -stołówka".Przy dokonywaniu wpłaty na konto szkoły należy koniecznie podać imię i nazwisko ucznia, klasę i miesiąc, za który jest dokonywana opłata.Informacje o terminach i kwotach wpłat na każdy miesiąc będą się pojawiały w ogłoszeniu w Librusie oraz w zakładce "stołówka" na szkolnej stronie internetowej w pierwszych dniach danego miesiąca. Bardzo ważne jest terminowe dokonywanie wpłat.
- W przypadku zaplanowanych wycieczek klasowych uniemożliwiających zjedzenie obiadu oraz planowej nieobecności ucznia (wyjazd, pobyt w szpitalu itp.) należy pomniejszyć wpłacaną kwotę o liczbę dni nieobecności dziecka.
- Indywidualne sytuacje związane z dłuższymi nieobecnościami uczniów, trudnymi sprawami losowymi i ewentualnymi wnioskami o odliczenie nadpłaconych kwot za obiady w sytuacji dłuższej nieobecności ucznia należy zgłaszać na następujący adres emailowy: dospial@toya.net.pl. Wówczas po dokonaniu uzgodnienia z pracownikiem kuchni będzie możliwe odliczenie nadpłaconej kwoty w kolejnym miesiącu (należy do zaznaczyć w tytule wpłaty za obiad). Zaznaczamy, iż dotyczy to tylko dłuższych nieobecności uczniów.
- Prosimy, aby nie dokonywać wpłat za dany miesiąc wcześniej niż pierwszego dnia tego miesiąca ani po wyznaczonym terminie.
W związku z pytaniami uczniów i rodziców dotyczącymi możliwości przekazania innemu uczniowi obiadu w sytuacji czyjejś nieobecności, prosimy o przekazywanie takich informacji również na powyższy email lub telefonicznie - do sekretariatu szkoły (42 6576421, w.1). W stołówce pojawi się pojemnik z karteczkami symbolizującymi osoby nieobecne, które przekazują swój obiad na rzecz innej osoby. Wówczas dzieci chętne do skorzystania z tego posiłku będą mogły pobrać taką karteczkę i skorzystać z posiłku.
Numer konta:
72 1240 1037 1111 0011 0912 7069
W tytule wpłaty należy podać imię i nazwisko ucznia oraz klasę i dopisać obiady - (nazwa miesiąca, np. październik).
Jadłospis od 10.02 do 14.02
Poniedziałek
- Schab w sosie pieczarkowym.
- Kasza gryczana.
- Fasolka szparagowa gotowana z masłem.
- Sok 100%.Owoc lub warzywo sezonowe.
Alergeny:seler,gluten,jaja.
Wtorek
- Zupa buraczkowa na wędzonce z ziemniakami.
- Krokiety z mięsem.
- Surówka z kiszonego ogórka, papryki i pomidora.
- Sok 100%.Owoc lub warzywo sezonowe.
Alergeny: gluten, seler, mleko.
Środa
- Zupa krupnik na wywarze mięsnym z ziemniakami .Pieczywo.
- Kluski leniwe z masłem,cukrem i cynamonem.
- Sok 100% .Owoc lub warzywo sezonowe.
Alergeny: seler,gluten,mleko,jaja.
Czwartek
- Stripsy z kurczaka w panierce. Ryż.
- Surówka colesław.
- Sok 100%.Owoc lub warzywo sezonowe.
Alergeny: gluten, seler, mleko.
Piątek
- Śląskie z mięsem.
- Surówka z kapusty białej z marchewką ,ogórkiem świeżym.
- Sok 100%.Owoc lub warzywo sezonowe.
Alergeny: seler,gluten,mleko,jaja.
Przyprawy: sól,pieprz,lubczyk,majeranek,bazylia,oregano,papryka słodka/ostra,czosnek.
Alergeny: seler,ryba,jaja,mleko,gluten,drożdże,soczewica,soja,gorczyca,nasiona sezamu.