Stołówka
Płatność za obiady.
Płatności za obiady w listopadzie w kwocie 126 zł (18 obiadów po 7 zł - to są dni lekcyjne z odliczeniem 10 listopada) dokonują Państwo w dniach 1-7 listopada 2025r.
Uczeń, którego rodzic nie dokona wpłaty nie będzie mógł od 12.11.25r. jeść obiadu - konieczna jest terminowość wpłat.
Za uczniów, którzy znają planowany dzień nieobecności można odliczyć kwotę 7 zł za obiad-proszę w tytule przelewu dopisać „nb i data”.
Odliczenia:
- 5c - 1 obiad( 5.11)
- 5b - 1 obiad (20.11)
Bardzo proszę o dopisanie poprawnej klasy w tytule przelewu - ułatwia to pracę osobie księgującej wpłaty.
- Koszt jednego obiadu - 7 zł. Numer konta do wpłat podany jest zawsze na stronie internetowej szkoły w zakładce "O szkole -stołówka".Przy dokonywaniu wpłaty na konto szkoły należy koniecznie podać imię i nazwisko ucznia, klasę i miesiąc, za który jest dokonywana opłata.Informacje o terminach i kwotach wpłat na każdy miesiąc będą się pojawiały w ogłoszeniu w Librusie oraz w zakładce "stołówka" na szkolnej stronie internetowej w pierwszych dniach danego miesiąca. Bardzo ważne jest terminowe dokonywanie wpłat.
- W przypadku zaplanowanych wycieczek klasowych uniemożliwiających zjedzenie obiadu oraz planowej nieobecności ucznia (wyjazd, pobyt w szpitalu itp.) należy pomniejszyć wpłacaną kwotę o liczbę dni nieobecności dziecka.
- Indywidualne sytuacje związane z dłuższymi nieobecnościami uczniów, trudnymi sprawami losowymi i ewentualnymi wnioskami o odliczenie nadpłaconych kwot za obiady w sytuacji dłuższej nieobecności ucznia należy zgłaszać na następujący adres emailowy: dospial@toya.net.pl. Wówczas po dokonaniu uzgodnienia z pracownikiem kuchni będzie możliwe odliczenie nadpłaconej kwoty w kolejnym miesiącu (należy do zaznaczyć w tytule wpłaty za obiad). Zaznaczamy, iż dotyczy to tylko dłuższych nieobecności uczniów.
- Prosimy, aby nie dokonywać wpłat za dany miesiąc wcześniej niż pierwszego dnia tego miesiąca ani po wyznaczonym terminie.
W związku z pytaniami uczniów i rodziców dotyczącymi możliwości przekazania innemu uczniowi obiadu w sytuacji czyjejś nieobecności, prosimy o przekazywanie takich informacji również na powyższy email lub telefonicznie - do sekretariatu szkoły (42 6576421, w.1). W stołówce pojawi się pojemnik z karteczkami symbolizującymi osoby nieobecne, które przekazują swój obiad na rzecz innej osoby. Wówczas dzieci chętne do skorzystania z tego posiłku będą mogły pobrać taką karteczkę i skorzystać z posiłku.
Numer konta:
72 1240 1037 1111 0011 0912 7069
W tytule wpłaty należy podać imię i nazwisko ucznia oraz klasę i dopisać obiady - (nazwa miesiąca, np. październik).
Jadłospis 03.11 - 07.11
Poniedziałek
- Zupa krupnik na wywarze mięsnym z ziemniakami. Pieczywo.
- Makaron kokarda z białym serem, cukrem i cynamonem.
- Sok 100%.Owoc lub warzywo sezonowe.
Alergeny:seler,gluten,jaja.
Wtorek
- Pierogi z mięsem.
- Surówka z marchwi i jabłka .Mus owocowy.
- Sok 100%.Owoc lub warzywo sezonowe.
Alergeny:seler, gluten, jaja, mleko.
Środa
- Nuggetsy z fileta morszczuka panierowane.
- Ćwiartki ziemniaków pieczone.
- Surówka z buraka i jabłka.
- Sok 100%.Owoc lub warzywo sezonowe.
Alergeny: seler,gluten,mleko,jaja.
Czwartek
- Zupa z fasoli białej z ziemniakami .Pieczywo.
- Ryż z jabłkami i sosem wanilinowym.
- Sok 100%.Owoc lub warzywo sezonowe.
Alergeny: gluten, seler, mleko, jaja.
Piątek
- Tortellini z mięsem i sosem pomidorowym.
- Surówka colesław.
- Sok 100%.Owoc lub warzywo sezonowe.
Alergeny: gluten, seler, mleko, jaja.
Przyprawy: sól,pieprz,lubczyk,majeranek,bazylia,oregano,papryka słodka/ostra,czosnek.
Alergeny: seler,ryba,jaja,mleko,gluten,drożdże,soczewica,soja,gorczyca,nasiona sezamu.
