Stołówka
Płatność za obiady.
Płatności za obiady w grudniu w kwocie 105 zł ( 15 obiadów po 7 zł) dokonują Państwo w dniach 2-8 grudnia 2024r. Uczeń, którego rodzic nie dokona wpłaty nie będzie mógł od 10.12.2024r. jeść obiadu-konieczna jest terminowość wpłat. Za uczniów, którzy znają dzień nieobecności można odliczyć kwotę 7 zł za obiad-proszę w tytule przelewu dopisać „nb i data”. Klasy ,które na pewno obniżają wpłatę to: Ia - 1 dzień II b - 1 dzień 5a-1 dzień.
- Koszt jednego obiadu - 7 zł. Numer konta do wpłat podany jest zawsze na stronie internetowej szkoły w zakładce "O szkole -stołówka".Przy dokonywaniu wpłaty na konto szkoły należy koniecznie podać imię i nazwisko ucznia, klasę i miesiąc, za który jest dokonywana opłata.Informacje o terminach i kwotach wpłat na każdy miesiąc będą się pojawiały w ogłoszeniu w Librusie oraz w zakładce "stołówka" na szkolnej stronie internetowej w pierwszych dniach danego miesiąca. Bardzo ważne jest terminowe dokonywanie wpłat.
- W przypadku zaplanowanych wycieczek klasowych uniemożliwiających zjedzenie obiadu oraz planowej nieobecności ucznia (wyjazd, pobyt w szpitalu itp.) należy pomniejszyć wpłacaną kwotę o liczbę dni nieobecności dziecka.
- Indywidualne sytuacje związane z dłuższymi nieobecnościami uczniów, trudnymi sprawami losowymi i ewentualnymi wnioskami o odliczenie nadpłaconych kwot za obiady w sytuacji dłuższej nieobecności ucznia należy zgłaszać na następujący adres emailowy: dospial@toya.net.pl. Wówczas po dokonaniu uzgodnienia z pracownikiem kuchni będzie możliwe odliczenie nadpłaconej kwoty w kolejnym miesiącu (należy do zaznaczyć w tytule wpłaty za obiad). Zaznaczamy, iż dotyczy to tylko dłuższych nieobecności uczniów.
- Prosimy, aby nie dokonywać wpłat za dany miesiąc wcześniej niż pierwszego dnia tego miesiąca ani po wyznaczonym terminie.
Numer konta:
72 1240 1037 1111 0011 0912 7069
W tytule wpłaty należy podać imię i nazwisko ucznia oraz klasę i dopisać obiady - (nazwa miesiąca, np. październik).
Jadłospis od 16.12 do 20.12
Poniedziałek
- Gulasz z łopatki w sosie cebulowo-warzywnym .
- Kopytka.
- Ogórek kiszony.
- Sok 100%.Owoc lub warzywo sezonowe.
Wtorek
- Stripsy panierowane i smażone z kurczaka.
- Ryż z kurkumą.
- Surówka z białej kapusty,papryki,ogórka zielonego.
- Sok 100%.Owoc lub warzywo sezonowe.
Alergeny: gluten, seler, mleko.
Środa
- Zupa pieczarkowa na maśle z grzankami.
- Piernik świąteczny (skrócone lekcje).
- Sok 100%.Owoc lub warzywo sezonowe.
Czwartek
- Zupa krupnik na wywarze mięsnym z ziemniakami i natką pietruszki.
- Kluski leniwe z masłem , cukrem i cynamonem.
- Sok 100%. Owoc lub warzywo sezonowe
Alergeny: gluten, seler, mleko.
Piątek
- Pierogi z kapustą i pieczarką.
- Kapusta z grochem.
- Sok 100%.Owoc lub warzywo sezonowe.
Przyprawy: sól,pieprz,lubczyk,majeranek,bazylia,oregano,papryka słodka/ostra,czosnek.
Alergeny: seler,ryba,jaja,mleko,gluten,drożdże,soczewica,soja,gorczyca,nasiona sezamu.