Stołówka
Płatność za obiady.
Płatności za obiady w listopadzie w kwocie 133 zł ( 19 obiadów po 7 zł) dokonują Państwo w dniach 2-8 listopada 2024r. Uczeń, którego rodzic nie dokona wpłaty nie będzie mógł od 12.11.2024r. jeść obiadu-konieczna jest terminowość wpłat.
Za uczniów, którzy znają dzień nieobecności można odliczyć kwotę 7 zł za obiad-proszę w tytule przelewu dopisać „nb i data” Bardzo proszę o sprawdzenie poprawności danych w tytule przelewu, przede wszystkim klasy, do której dziecko uczęszcza. Rodzice, którzy nadpłacili w październiku (6a,6b,6c) odliczają tę kwotę od listopadowej wpłaty.
Klasy na wycieczkach, które nie jedzą obiadów:
- 2c,3a,3b,3c (6.11)
- 7a,7b,7c (27.11)
- 8a,8b,8c (27.11)
- 5b (14.11)
- Koszt jednego obiadu - 7 zł. Numer konta do wpłat podany jest zawsze na stronie internetowej szkoły w zakładce "O szkole -stołówka".Przy dokonywaniu wpłaty na konto szkoły należy koniecznie podać imię i nazwisko ucznia, klasę i miesiąc, za który jest dokonywana opłata.Informacje o terminach i kwotach wpłat na każdy miesiąc będą się pojawiały w ogłoszeniu w Librusie oraz w zakładce "stołówka" na szkolnej stronie internetowej w pierwszych dniach danego miesiąca. Bardzo ważne jest terminowe dokonywanie wpłat.
- W przypadku zaplanowanych wycieczek klasowych uniemożliwiających zjedzenie obiadu oraz planowej nieobecności ucznia (wyjazd, pobyt w szpitalu itp.) należy pomniejszyć wpłacaną kwotę o liczbę dni nieobecności dziecka.
- Indywidualne sytuacje związane z dłuższymi nieobecnościami uczniów, trudnymi sprawami losowymi i ewentualnymi wnioskami o odliczenie nadpłaconych kwot za obiady w sytuacji dłuższej nieobecności ucznia należy zgłaszać na następujący adres emailowy: dospial@toya.net.pl. Wówczas po dokonaniu uzgodnienia z pracownikiem kuchni będzie możliwe odliczenie nadpłaconej kwoty w kolejnym miesiącu (należy do zaznaczyć w tytule wpłaty za obiad). Zaznaczamy, iż dotyczy to tylko dłuższych nieobecności uczniów.
- Prosimy, aby nie dokonywać wpłat za dany miesiąc wcześniej niż pierwszego dnia tego miesiąca ani po wyznaczonym terminie.
Numer konta:
72 1240 1037 1111 0011 0912 7069
W tytule wpłaty należy podać imię i nazwisko ucznia oraz klasę i dopisać obiady - (nazwa miesiąca, np. październik).
Jadłospis od 18.11 do 22.11
Poniedziałek
- Makaron tagliatelle z kurczakiem w sosie śmietanowym z parmezanem.
- Pomidor koktailowy.
- Sok 100%.Owoc lub warzywo sezonowe.
Alergeny:seler,gluten,mleko,jaja.
Wtorek
- Zupa jarzynowa na wywarze mięsnym z ziemniakami.
- Pierogi z mięsem.
- Surówka z marchwi I jabłka.
- Sok 100%.Owoc lub warzywo sezonowe.
Alergeny: gluten, seler, mleko.
Środa
- Łopatka w sosie myśliwskim.
- Kasza jęczmienna -gruba.
- Surówka z buraka i jabłka.
- Sok 100%.Owoc lub warzywo sezonowe.
Alergeny: gluten, seler, mleko.
Czwartek
- Zupa pomidorowa na wywarze drobiowym z ryżem.
- Kluski leniwe z masłem, cukrem i cynamonem.
- Sok 100%.Owoc lub warzywo sezonowe.
Alergeny:gluten, seler, mleko, jaja.
Piątek
- Kotleciki drobiowe panierowane i smażone.
- Ziemniaki z masłem i koperkiem.
- Surówka z kapusty kiszonej i warzywnych dodatków.
- Sok 100%.Owoc lub warzywo sezonowe.
Alergeny:gluten, seler, mleko, jaja.
Przyprawy: sól,pieprz,lubczyk,majeranek,bazylia,oregano,papryka słodka/ostra,czosnek.
Alergeny: seler,ryba,jaja,mleko,gluten,drożdże,soczewica,soja,gorczyca,nasiona sezamu.